Hoe het begon

Jolanda & Roy
In januari 2004 reisden Jolanda en Roy voor het eerst naar Gambia voor een vakantie in de zon en leerden zo Ablie Manka kennen. Ablie (je spreekt het overigens uit als Ablaai) werd via via hun gids en heeft hen in de periode dat zij toen in Gambia verbleven op een leuke manier een stukje van zijn land laten zien. Toen hun vakantie voorbij was en ze weer naar huis vlogen waren ze onder de indruk geraakt van zowel het land als van Ablie zelf. Het voelde alsof zij een vriend achterlieten. Zij hadden al veel gereisd en ook veel mooie plekken van de wereld gezien. Natuurlijk hebben zij daarbij ook veel leuke mensen ontmoet.

Hun ontmoeting met Ablie in Gambia was een van de meest memorabele. Zijn manier van gidsen, de uitleg over natuur, cultuur en bezienswaardigheden en zijn integere manier waarop hij omgaat met mensen uit verschillende culturen raakte hen. Het was dan ook niet lang voor zij weer naar Gambia afreisden om het land verder te verkennen en natuurlijk om Ablie weer te zien. Ditmaal waren zij wederom met hem door Gambia gereisd en ook door Senegal. Zij hadden weer een fantastische safari met hem.

Zij hebben deze website voor Ablie gemaakt zodat zij op deze manier hem konden steunen en hij zichzelf en zijn familie kon onderhouden door middel van het gidsen van toeristen.

Marillion, Yolanda en Annemieke

In oktober 2017 gingen wij voor het eerst op vakantie naar Gambia. In Nederland hadden wij via deze website een kennismakingsafspraak met gids Ablie geboekt. Tijdens onze vakantie hebben wij verschillende excursies met Ablie gedaan en hij heeft ons heel veel van het land laten zien.

We hebben het daar echt naar onze zin gehad. Alles was fantastisch aan het land. Behalve de koffie, die was wel echt heel vies. De grap van de vakantie werd dan ook dat we daar een koffiebar zouden gaan starten. Maar de vakantie liep af en we moesten weer terug naar Nederland. Daar konden we het land, de omgeving en de mensen niet vergeten. We kregen heimwee naar Gambia. Het is prachtig daar. Ze noemen het niet voor niets The Smiling Coast of Africa.

Het idee om wat te ondernemen in Gambia nam in Nederland steeds serieuzere vormen aan. Het was een grap om daar een koffiebar op te starten, maar we misten het zo erg dat het eigenlijk heel snel heel serieus werd. We wilden terug. We besloten advies te vragen bij Jolanda & Roy bij wie we onze safari hadden geboekt. Toen bleek dat zij de boekingswebsite wilde verkopen. Met trots kunnen wij vertellen dat wij vanaf juli 2018 eigenaar zijn van deze website.

We kunnen Ablie als gids aanraden voor een ieder die op zoek is naar een goede, lieve, betrouwbare en kundige gids in Gambia. Je zal op een leuke, persoonlijke en authentieke manier het land leren kennen. Weg van het massatoerisme, weg van de geldklopperij en weg van de wederzijdse vooroordelen. Wij hopen dat diegene die met Ablie op stap gaat ook een magisch stukje Afrika te zien krijgen en net zo'n leuke en bijzondere vakantie zullen hebben als wij.

Marillion, Yolanda & Annemieke