Hoe het begon 

In januari 2004 reisden wij voor het eerst naar Gambia voor een vakantie in de zon en leerden zo Ablie Manka kennen. Ablie (je spreekt het overigens uit als Ablaai) werd via via onze gids en heeft ons in de periode die we toen in Gambia verbleven op een leuke manier een stukje van zijn land laten zien. Toen onze vakantie voorbij was en we weer naar huis vlogen waren we onder de indruk geraakt van zowel het land als van Ablie zelf. Het voelde alsof we een vriend achterlieten. Wij hebben al veel gereisd en ook veel mooie plekken van de wereld mogen zien. Natuurlijk hebben we daarbij ook veel leuke mensen ontmoet.

Onze ontmoeting met Ablie in Gambia was een van de meest memorabele. Zijn manier van gidsen, de uitleg over natuur, cultuur en bezienswaardigheden en zijn integere manier waarop hij omgaat met mensen uit verschillende culturen raakte ons. Het was dan ook niet lang voor we weer naar Gambia afreisden om het land verder te verkennen en natuurlijk om Ablie weer te zien. Ditmaal zijn we wederom met hem door Gambia gereisd en ook door Senegal. We hadden weer een fantastische safari met hem.

Wij hebben deze website voor Ablie gemaakt zodat we op deze manier hem kunnen steunen en hij zichzelf en zijn familie kan onderhouden door middel van het gidsen van toeristen.

We kunnen Ablie als gids aanraden voor een ieder die op zoek is naar een goede, lieve, betrouwbare en kundige gids in Gambia. Je zal op een leuke, persoonlijke en authentieke manier het land leren kennen. Weg van het massatoerisme, weg van de geldklopperij en weg van de wederzijdse vooroordelen. Wij hopen dat diegene die met Ablie op stap gaat ook een magisch stukje Afrika te zien krijgen en net zo'n leuke en bijzondere vakantie zullen hebben als wij.

Jolanda en Roy