Tendaba Camp

Vanaf het toeristen gebied is het ongeveer 4 uur rijden per jeep naar Tendaba Camp. De reis voert je langs kleine dorpjes met hutjes, (rijst)velden waar de vrouwen op staan te zwoegen en door de prachtige natuur. Je zal onderweg een lamme arm krijgen van het zwaaien naar de bevolking maar dit ongemak vergeet je als je de vriendelijke glimlachen ziet van de bevolking. Ook voor niet hele ervaren reizigers is dit een safari die goed te doen is. De lijfspreuk van het kampement Tendaba is: One million mosquito's can not be wrong...Tendaba Camp is fabulous!

En het is inderdaad waar, het is er geweldig én vergeven van de muggen (anti muggen spullen mee dus!).

De onderkomens in het kamp zijn eenvoudige ronde hutten (voorzien van klamboes, douche en WC) die opgetrokken zijn in zogenaamde Afrikaanse rondavel-stijl en geheel gemaakt van materialen uit de bush. Ook is er een zwembad en een welgevulde bar waar je na de stoffige rit heerlijk in kan afkoelen of heerlijk kan genieten van Sundowners: een cocktail of apperatief die aan de waterkant tijdens zonsondergang wordt geserveerd en waarbij je even stil staat en dankbaar bent voor de goede dingen in het leven. Een prachtige Afrikaanse traditie.

Er is een aggregaat in Tendaba Camp aanwezig, en dus is er elektriciteit, het aggregaat gaat 's nachts wel uit dus neem een zaklamp mee.

Je GambiaSafari gids weet de weg en kan de overnachting in Tendaba voor je reserveren.

Vanaf Tendaba Camp kan je diverse tochten ondernemen: met een pirogue (kano) door de rivierdelta, natuursafari's per jeep en uitstapjes te voet de bush in. Bushpig (wrattenzwijn) wordt s’ avonds opgediend in het overdekte restaurant wat uitzicht heeft over de rivier. Wil je liever iets anders eten dan biedt het menu daar gelegenheid voor. In Tendaba Camp is ook een kleine afgesloten binnentuin met wat krokodillen die sloom voor zich uit staren en in en om het kamp staan prachtige grote beeldhouwwerken van hout.

De overnachting in Tendaba Camp zal je echt het gevoel geven wat je van een verblijf in de Afrikaanse bush verwacht.