Tarieven

Wij plaatsen expres geen prijzen van de safari's op de site omdat we op maat gemaakte privé safari's aanbieden en het er dus maar net vanaf hangt wat je zelf wilt (per jeep met privé chauffeur, per taxi, per kameel, op de fiets, etc). Daarnaast is de Gambiaanse valuta, de dalasi, enorm onderhevig aan koersschommelingen wat van invloed is op de prijs van allerlei zaken in Gambia zoals benzine en is de periode waarin je verblijft (hoog- of laagseizoen) van invloed op de prijs. Wil je een globale prijsindicatie ontvangen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Prijzen die nu gelden kunnen volgende maand gestegen / gedaald zijn. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om tijdens het kennismakingsgesprek, dat je ter plekke hebt met de gids, een courante offerte te geven zodat je van te voren weet wat een safari daadwerkelijk zal kosten en je geen rare verrassingen tijdens of na je safari hebt. Wel zo eerlijk en duidelijk voor alle partijen. Onze gidsen worden het liefst in euro's betaald omdat deze het meest waardevast zijn.

Veel safari bedrijven die wel vaste prijzen hanteren, berekenen vaak veel te veel omdat ze ver boven de hoogste prijs voor hun eigen zekerheid gaan zitten. Omdat wij een ideëel werkgelegenheidsproject zijn willen we graag dat onze gidsen netjes betaald krijgen en ook dat de toeristen een betrouwbare nette prijs krijgen.

We kunnen wel vast een indicatie geven van een aantal zaken zodat je een idee hebt wat jouw verblijf zal kosten:

Gambia is geen duur vakantieland, een biertje kost zo'n 1,75 euro en een zeer goede maaltijd heb je al vanaf 5 euro. In de hotels/ lodges zullen de prijzen hoger liggen. Omdat wij gebruik maken van lokale mensen zijn onze safari prijzen een stuk lager dan die van de Westerse Touroperators die massa-excursies aanbieden.

Hou er rekening mee dat betalen en/of geld opnemen in Gambia vooral met een Visa creditcard of contant geld dient te gebeuren. Pinnen kan slechts op enkele locaties. Travellers cheques zijn ook een mogelijkheid.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet voor de gids te betalen. Verder is het in Afrika gebruikelijk om voor je gids het eten en drinken tijdens die dag te betalen. Ook de kosten van (openbaar)-vervoer, toegangsbewijzen en dergelijken voor de gids zijn voor je eigen rekening. Bedenk dat de prijs die je voor een goede en betrouwbare gids betaalt zichzelf terugverdiend omdat een gids je helpt om geld te besparen bij onderhandelingen op vervoer- en consumptie prijzen, je veiligheid in de gaten houdt en je helpt bij het afdingen van artikelen op markten etc. Veel toeristen kiezen voor Gambia Safari omdat ze vaak stukken goedkoper uit zijn dan met de massale touroperator excursies en ze de luxe van een prive gids waarderen. Tevens draag je bij aan de lokale werkgelegenheid door een gids bij Gambia Safari in te huren: al het geld dat de gidsen en drivers verdienen met hun gidswerk blijft ook in Gambia. Dit integenstelling tot veel grote Westerse tour operators die het door hun verdiende geld uit Gambia trekken.

Wij geloven in Trade, not Aid! Dus jij krijgt een geweldige unieke vakantie en in ruil daarvoor help jij lokale Gambianen om hun brood te verdienen en draag je bij aan goede en eerlijke werkgelegenheid in Gambia! Ben je meer dan tevreden over de service van je gids dan is een fooi geven natuurlijk een mooie vorm van waardering.

Opvragen prijsindicatie

E-mailadres
Onderwerp
Opmerkingen