Makasutu

In dit prachtige ecologische bos kan je uren wandelen en genieten van de prachtige natuur om je heen. Makasutu is een goed voorbeeld dat toerisme en milieubescherming hand in hand kunnen gaan. Makasutu betekent Spiritueel Woud in de stamtaal Mandinka. Verwonder je tijdens de wandeling over de felle kleuren van de grote kleurige vlinders die aan je voeten landen en verbaas je over de tropische vogels die het woud rijk is. Het landschap is zeer divers en bestaat uit savannes, mangroves, tropisch regenwoud en graslanden.

Leer een palmboom te beklimmen op de manier waarop de palmwijntappers dit al eeuwen doen en proef de Zum-Zum (alcohol houdende palmwijn) ook wel bekend als Jungle Juice. Wees wel gewaarschuwd want dit spul kan zo sterk zijn dat veel mensen hier de beruchte Pink Elephant van gaan zien! Mocht je echter bavianen spotten dan ligt dit niet aan de palmwijn want bavianen zijn inderdaad in grote getale aanwezig in Makasutu.

Ook een kanotochtje door de mangrovebossen in het park is een aanrader en voert langs lange bossen van mangrovenwortels en rivieroevers bezaaid met krabben en andere rivierbewoners. Ter afsluiting kan je van een drankje of hapje genieten in de prachtige Buitenlounge van Makasutu en, als je daar van houdt, een traditionele dans- en djembé (trommel) show bezoeken. Maar ook pottenbak- en houtsnijwerkworkshops behoren tot de mogelijkheden.

Je gids van GambiaSafari kan dit alles voor je regelen. Bekijk hieronder een aantal foto's van het bos.