Georgetown – JanJan Bureh

De plaats Janjan Bureh (voorheen Georgetown) is gelegen op Janjan Bureh Island (voorheen McCarthy Island) bij de noordoever van de Gambia rivier. Het is een historische plaats waar nog veel overblijfselen uit de koloniale tijd en de slavernij tijd te zien zijn. Triest voorbeeld hiervan is de Running Tree waar slaven toentertijd ter vermaak van de Engelse bezetter door een regen van kogels op af mochten rennen en als ze de boom levend bereikten waren ze vrij. Het hoeft niet uitgelegd te worden dat zeer weinig slaven hun vrijheid ook inderdaad op deze manier verkregen.

Een ferry onderhoudt veerdiensten met de zuidoever. Bij de aanlegplaats van de ferry zijn nog vele Engelse en Portugese gebouwen te zien uit de koloniale periode en vandaag de dag is er een wasplaats voor de bevolking. De kans dat je nijlpaarden ziet op dit stuk van de Gambia rivier is trouwens groot. De reis naar Janjan Bureh wordt per jeep gemaakt en is geschikt voor meer avontuurlijke reizigers want het brengt je door het echte traditionele binnenland van Gambia over soms moeilijk begaanbare wegen. Het is aan te raden deze trip in twee dagen te doen en de nacht dus door te brengen in (de buurt van) JanJan Bureh. De gids van GambiaSafari kan ook de overnachting voor je regelen.

Vraag aan je gids van GambiaSafari om deze trip te combineren met bijvoorbeeld The Stone Circles of met een bezoek aan Basse Santa Su.