Bezoek een Gambiaanse familie thuis

Als je een kijkje bij de Gambianen thuis wilt nemen dan is dat, in overleg met je gids van GambiaSafari, heel goed mogelijk. Gambianen staan bekend om hun gastvrijheid en een bezoek aan een compound (woonerf) is echt een leuke manier om het dagelijkse leven in Gambia te zien. Wie heeft de leiding? Wie slaapt waar? Hoe is de taakverdeling? Hoe wordt het huishouden gedaan? Het merendeel van de Gambianen kookt nog op houtvuur en het bereiden van een maaltijd is vaak een dagtaak.

Ben je uitgenodigd voor het eten bij een familie thuis dan is het beleefd om ook iets bij te dragen, een zak rijst, een fles olie of iets dergelijks is dan een goed optie.

Het getuigt van goede manieren als je tijdens het eten alleen met je rechterhand eet maar het is ook heel goed mogelijk dat hemel en aarde wordt bewogen om een vork te vinden zodat jij, als Westerling, je thuis kan voelen. Als je iemand iets aangeeft of als je iets ontvangt van iemand, gebruik je ook je rechterhand. Ruik niet aan het eten want dit wordt echt als een belediging beschouwd omdat je daarmee aantoont het eten niet te vertrouwen.