Fathala Wildpark in Senegal

Tijdens deze safari ga je 3 kilometer over de Noordelijke grens naar buurland Senegal. Via een verharde weg en de veerpont is Fathala goed te bereiken, binnen twee uur kan je vanaf Banjul in Fathala zijn (mits de veerpont mee werkt).

Fathala is een Groot Wild reservaat van zo'n 2000 hectare met originele en beschermde Afrikaanse wildernis. Geniet hier van o.a. leeuwen, giraffen, antilopen, gigantische Mahonie bomen, hoog savanne gras en de wilde bush terwijl je per jeep op zoek gaat naar neushoorns, giraffen, zebra's, antilopen en vele andere diersoorten.

In Natuur Reservaat Fathala kan je wandelen met echte leeuwen. De nabijheid van deze majestueuze koningen geven je een ongekend gevoel van oerangst fascinerend gecombineerd met diepe bewondering en ontroering. Gegarandeerd is dit een onvergetelijke ervaring die je echt gedaan moet hebben tijdens je Gambia vakantie. Je wandeling met de leeuwen over de Afrikaanse savanne wordt begeleid door gespecialiseerde Rangers van Fathala.

Fathala wild reservaat ligt iets ten Noorden van de Gambiaanse/Senegalese grens en is goed bereikbaar via de ferry en via een verharde weg.

Deze safari is goed in 1 dag te doen, dan moet je wel vroeg op en de veerboten moeten meewerken, het blijft tenslotte Afrika: altijd weer een verrassing! Ook is het mogelijk om in het park te overnachten. Bespreek de mogelijkheden met je gids van GambiaSafari.

Omdat je naar het buurland Senegal gaat moet je niet vergeten je paspoort en vaccinatie boekje mee te nemen. De grensformaliteiten zijn hier nog een dagdagelijks ritueel wat we in Nederland al vergeten zijn.

Zie hieronder voor een indruk van het park.