Bijilo Monkey Forest 

Dichtbij het toeristische Senegambia gebied ligt Bijilo Monkey Forest. Je kan hier verschillende apen en prachtige vogels als de Neushoornvogel, in het wild zien.

Op de weg ernaar toe zal je ongetwijfeld aangesproken worden door bumpsters die je apenootjes willen verkopen maar bij de ingang van het parkje hangen borden dat het absoluut verboden is om de apen te voeren.

In het park moet je een Ranger van het park zelf inhuren, deze zal je vragen of je echt geen apenootjes gekocht hebt omdat voeren echt niet toegestaan is.

Eenmaal in het park zal diezelfde Ranger je uitleggen dat de apen niet dichterbij komen omdat je geen apenootjes gekocht heb en hij zal je aanraden om dit volgende keer wel te doen ook al mogen de apen niet gevoerd worden, snap je het nog?! Wij ook niet! Maar wat maakt het uit? Haal je schouders op en zeg "T.I.A"! (This is Africa!)

Naast apen vind je in het park ook enorm grote termietenheuvels en in deze termietenheuvels wonen ook vaak slangen omdat het van binnen lekker koel is. Klim dus niet op een termietenheuvel om een leuke foto te maken omdat je dan best eens een inwonende slang in zijn middagslaapje kan verstoren.

Als je in het regenseizoen een bezoek brengt aan Bijilo kan je ook enorme spinnen met dito spinnenwebben zien hangen. Er is in het park een uitzichtpunt waar je een prachtige blik kan werpen op de oceaan en wat verderop is een soort weide waar je als je geluk hebt veel apen met hun baby's van dichtbij kan zien.